Lamsvlees met mandarijnen, paprika en bosui

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bereid of onbereid als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Probeer dit recept eens uit. Een heerlijke hoofdgerecht, dit roergebakken lamsvlees met mandarijnen en een lekkere combinatie van fruit, groenten en vlees. De moeite van het proberen waard.
 
Voor alle recepten op de website van Groenteboer Marco geldt dat u geen topkok hoeft te zijn om heerlijke gerechten te kunnen maken. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
4 mandarijnen
1 rode paprika
3 tenen knoflook
5 bosuitjes
12 takjes verse koriander (garnering)
sliertjes bosui (garnering)
500 gram ontbeende lamsbout
1½ eetlepel sojasaus
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels geraspte mandarijnenschil
cayennepeper
2 theelepels olie
1¼ dl kippenbouillon (blokje of pot)
2 theelepels maïzena
BEREIDING
 
  • Als u bouillonblokjes gebruikt, maak dan van tevoren de bouillon klaar, zodat als u het nodig hebt, u lekker door kunt werken.
  • Was en snijd de paprika in reepjes en zet even apart.
  • Was en snijd de bosuitjes fijn en zet apart in een kommetje.
  • Rasp wat schil van een mandarijn boven een kommetje en zet apart.
  • Pel de mandarijnen, verdeel in partjes, verwijder pitten en zoveel mogelijk de witte vliesjes. En zet apart in een kommetje.
  • Snijd de lamsbout in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Vermeng in een kom de sojasaus, gemalen koriander, het mandarijnenraspsel, de suiker, een snufje cayennepeper en het vlees.
  • Verhit de olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur.
  • Roerbak de vleesreepjes 2 minuten tot ze licht kleuren.
  • Schep ze daarna met een schuimspaan op een bord.
  • Draai het vuur iets lager en voeg de resterende olie toe.
  • Roerbak hierin gedurende 4 minuten de paprika, de uitgeperste knoflook en de bosuitjes.
  • Roer in een kommetje de maïzena met een beetje bouillon tot een papje en voeg dan de resterende bouillon toe.
  • Voeg dit toe aan de pan en breng opnieuw aan de kook.
  • Voeg vleesreepjes en mandarijnenpartjes toe en verwarm alles nog 1 minuut totdat de saus wat dikker begint te worden.
  • Garneer het gerecht met korianderblaadjes en lange sliertjes bosui.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail