Linzencurry met pastinaak. Lekker vegetarisch.

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, bijvoorbeeld deze vegetarische linzencurry met pastinaak.
Niet alléén maar lekker voor vegetariërs. Minder vlees eten is goed voor aller gezondheid en voor het milieu natuurlijk, zoals tegenwoordig zelfs door de officiële voedingsinstituten wordt gepropageerd. Maar …, we houden allemaal natuurlijk wel van lekker eten. Daarom hier het recept voor een lekkere vegetarische linzencurry met pastinaak.

Probeer, behalve deze linzencurry met pastinaak, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
rijst
1 blik linzen
2 eetlepels milde curry pasta
1 eetlepel olie
1 blik tomaat (blokjes)
1 of 2 pastinaken
1 kleine prei
1 ui
BEREIDING
 
  • Bereid de rijst volgens de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wokpan of koekenpan.
  • Fruit de ui.
  • Schil de pastinaak, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd in niet te dikke schijfjes.
  • Bak de pastinaak even.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Bak de prei kort mee met de uien en de pastinaak.
  • Daarna voeg je de tomatenblokjes, de linzen en de currypasta toe.
  • Roer regelmatig om.
  • De linzencurry is klaar als de pastinaken gaar zijn (10-15 minuten).
  • Dien de linzencurry op met de rijst.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail