Loempiabuideltje met bleekselderij en boursin

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Dat wordt scoren op uw feestje met dit loempiabuideltje met bleekselderij. Een niet-alledaags borrelhapje, die zo in de smaak zal vallen bij uw gasten, dat u bijna niet genoeg aan kunt slepen.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 stengel bleekselderij
125 gram Boursin
1 eiwit
10 loempiavelletjes van 10 x 10 cm
frituurolie
BEREIDING
 
  • Was de bleekselderij en hak heel fijn.
  • Meng de bleekselderij met de boursin.
  • Smeer de loempiavelletjes aan 1 kant in met eiwit.
  • Verdeel het kaas-bleekselderijmengsel over het midden van de loempiavelletjes en vouw de punten samen.
  • Knijp het geheel tot een buideltje en zorg evoor dat de bleekselderij-boursinvulling een mooi rond bolletje vormt.
  • Verwarm in een frituurpan de frituurolie tot 180 graden.
  • Bak de buideltjes tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
  • Smullen maar!
  • TIP
    Meer pit gewenst?
    Voeg dan een pepertje, tobasco of sambal toe aan de vulling.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail