Maaltijdsalade met pastinaak, pompoen, spinazie en geitenkaas

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit keer een lekkere maaltijdsalade, propvol vitamines en mineralen. Gezonder dan dit kunt u het niet bedenken. En niet alleen maar gezond, maar ook heel erg lekker.

Probeer, behalve deze heerlijke maaltijdsalade met pastinaak, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
3 pastinaken
halve pompoen
300 gram spinazie
paar flinke handen rucola
2 rode uien
2 ronde zachte geitenkaasjes
olijfolie
lijnzaadolie of walnootolie
mosterd
azijn
honing
BEREIDING
 
  • Schil de pastinaken met de kaasschaaf en maak er vervolgens plakjes van.
  • Schil een halve pompoen en maak er blokjes van.
  • Pel de uien en snijd in kwarten.
  • Zet water op en kook de pompoen tot het wat zachter is.
  • Blancheer de pastinaken en de uien kort.
  • Laat alles afkoelen.
  • Zet de geitenkaas in de oven tot het iets smelt en er een klein bruin korstje ontstaat.
  • Maak de dressing door olie, mosterd, azijn en honing samen te voegen.
  • Meng goed en maak af op smaak met peper en zout.
  • Snijd de uien iets kleiner.
  • Meng nu de afgekoelde pastinaken, pompoen en uien door de spinazie en de rucola.
  • Giet de dressing over de salade en meng het goed.
  • Verdeel nu de salade over de borden.
  • Leg een stuk gesmolten geitenkaas in het midden van de salade.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail