Maaltijdsoep van knolselderij en sinaasappel

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Vandaag geen zin in het bereiden van een compleet diner? Dan is deze bijzondere maaltijdsoep met knolselderij en sinaasappel echt iets voor u.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel
half bosje peterselie
2 groentebouillonblokjes
2 theelepels kardemompoeder
2 theelepels gemberpoeder
1 – 1,5 liter water (afhankelijk van grootte knolselderij)
100 ml kookroom
1 eetlepel mosterd
200 gram roomkaas
1 eetlepel honing
halfje (wit) boerenbrood
olijfolie
 
TIP
Wilt u liever biologische bouillon gebruiken voor deze maaltijdsoep?
Geen probleem! Bij Groenteboer Marco kunt u zowel biologische bouillonblokjes kopen als kant-en-klare bouillons van De kleinste Soepfabriek.
BEREIDING
 
De maaltijdsoep
  • Schil de knolselderij en snijd in plakken.
  • Snijd de plakken in blokjes.
  • Pel de ui en hak fijn.
  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit ui en knoflook met de kardemompoeder en de gemberpoeder ± 2 minuten.
  • Voeg de knolselderijblokjes toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Voeg 1 liter water en de kookroom toe.
  • Voeg de groentebouillonblokjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Kook de knolselderij in circa 8 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Is de soep te dik, voeg dan nog wat water toe.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan.
  • Pers de sinaasappel uit en voeg het sap toe.
  • Breng de soep op smaak met de mosterd, een beetje versgemalen peper en zo nodig nog wat zout.

 
Bijgerecht maaltijdsoep: het brood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kommetje de peterselie met de roomkaas en de honing.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Verdeel de sneetjes brood over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besmeer ze met het roomkaasmengsel.
  • Bak het brood in de oven in circa 8 minuten krokant.
  • Serveer het brood bij de maaltijdsoep.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail