Mango-cheesecake met tarwebiscuits (zonder oven)

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Voor mensen die geen oven hebben is deze mango-cheesecake ideaal. Niet in het bezit van een oven en toch een eigengemaakte lekkere taart als dessert kunnen presenteren? Dan is dit uw recept. Deze mango-cheesecake is natuurlijk ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1-2 rijpe mango’s, in plakjes gesneden
3 kiwi’s (optioneel, garnering)
1 theelepel geraspte limoenschil
500 gram zachte roomkaas
250 gram tarwebiscuits
60 gram ongezouten boter, gesmolten
150 gram suiker
300 ml slagroom
BEREIDING
 
  • Vet een ronde quichevorm in en bedek met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot fijn gruis.
  • Voeg de boter toe, en meng dit goed.
  • Verspreid dit koekjesdeeg gelijkmatig over de bodem van de ingevette springvorm en zet daarna in de koelkast.
  • Rasp wat schil van de limoen.
  • Klop nu de roomkaas tot een glad mengsel, voeg suiker en limoenschil toe en klop nog 2 minuten.
  • Voeg nu de slagroom toe en klop ongeveer 5 minuten tot het stevig is en schep het daarna over het koekjesdeeg.
  • Pureer de mango met keukenmachine of staafmixer en schep het losjes door het roomkaasmengsel zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
  • Dek af met plastic folie en zet een nacht in de koelkast tot de taart stevig is.
  • Leg de taart op een schaal en geef het 15 minuten de tijd om op kamertemperatuur te komen.
  • Pureer de kiwi’s en smeer dit over de mango-cheesecake.
  • Smullen maar!

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail