Mangosalade met komkommer, mais en bonen

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Een lekkere stevige en toch niet zware salade, deze mangosalade. Deze mangosalade is lekker als lunchsalade, als maaltijdsalade ’s avonds, maar is ook heerlijk bij picknick of barbecue. Alles kan van tevoren klaargemaakt, in bakjes meegenomen en dan genieten maar.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
600 gram kidneybonen, (blik)
1 mango
1 komkommer
1/2 rode ui
1 klein blikje mais
1 paprika
1/2 rode peper
2 eetlepel olijfolie
2 limoenen
2 theelepel komijnzaad
1 handje verse korianderblaadjes
zout en peper
BEREIDING
 
  • Laat de kidneybonen uitlekken, spoel af met water, laat opnieuw goed uitlekken en doe in een grote kom.
  • Laat de mais goed uitlekken en voeg toe.
  • Schil de mango, verwijder de pit, snijd in blokjes en voeg toe.
  • Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Aan u de keus of u de komkommer schilt of goed schoonmaakt. Voeg toe.
  • Pel de ui, snijd een halve ui in fijne snippers en voeg toe.
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten, snijd in kleine blokjes en voeg toe.
  • Was de peper, verwijder de zaden, snijd een halve of een hele (naar smaak) in fijne snippers en voeg toe.
  • Meng alles goed.
  • Pers de limoenen uit.
  • Meng in een klein kommetje de olijfolie met limoensap en komijnzaad.
  • Maak eventueel af op smaak met zout en peper.
  • Giet de dressing op de salade en meng goed.
  • Garneer met korianderblaadjes.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail