Marokkaanse bloemkoolsalade met granaatappelpitjes en hazelnoten

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u alleen fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
 
Probeer dit recept eens uit. Een heerlijk en supergezond gerecht, deze Marokkaanse bloemkoolsalade met granaatappelpitjes. Heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het diner. Maar ook bij een picknick of barbeque is deze Marokkaanse bloemkoolsalade lekker. U kunt alles van tevoren klaarmaken en in bakjes meenemen.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 bloemkool
1 teen knoflook
granaatappelpitjes van 1 granaatappel
1/4 kop verse muntblaadjes
100 ml olijfolie
2 eetlepels hazelnootolie
80 ml (2/3 kop) rode wijnazijn
90 gram (1/4 kop) honing
2 eetlepels granaatappel-molasse
1/4 theelepel kaneel
45 gram geroosterde hazelnoten
 
TIP
Granaatappelmolasse is te koop in Arabische winkels en in reformzaken.
 
U kunt natuurlijk ook granaatappelpitjes kopen, dat bespaart u tijd en gedoe.
BEREIDING
 
  • Meng voor de dressing 60 ml olijfolie met hazelnootolie, azijn, honing en granaatappelmolasse en zet dit apart.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit op hoge temperatuur de resterende olijfolie in een grote koekenpan.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak ze 10 minuten totdat ze een goudgele kleur krijgen.
  • Voeg uitgeperste knoflook en kaneel toe en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Verwijder de velletjes van de hazelnoot en hak fijn.
  • Was de munt, ris de blaadjes van het steeltje en hak fijn.
  • Meng de gebakken bloemkoolroosjes met de hazelnoten, de granaatappelpitjes en de munt.
  • Sprenkel er dan de dressing overheen.
  • Kan zowel warm als koud gegeten worden.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail