Marokkaanse spruitjes met kaneel, abrikozen en sinaasappelsap

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Uit de internationale spruitjeskeuken, heerlijk! Marokkaanse spruitjes, een combinatie van ingrediënten die een totaal andere smaak geven aan de spruitjes dan wij gewend zijn uit de Hollandse spruitjeskeuken. Zelfs spruitjeshaters kunnen hiermee over de streep worden getrokken. Proberen dus maar, deze Marokkaanse spruitjes.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
600 gram spruitjes
2 teentjes knoflook
12 gedroogde abrikozen
150 ml ongezoet sinaasappelsap
50 ml olijfolie
1 theelepel kaneelpoeder
zout en (versgemalen) peper
BEREIDING
 
  • Maak de spruitjes schoon en was ze.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en halveer de abrikozen.
  • Fruit op laag vuur de knoflook in wat olijfolie tot de plakjes lichtbruin kleuren.
  • Voeg het kaneelpoeder toe.
  • Voeg spruitjes, abrikozen en sinaasappelsap toe.
  • Dek de pan af en laat de spruitjes in ongeveer 15 min. gaar stoven. Schep ze regelmatig om.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk!

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail