Meloenijsjes

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.

Meloenijsjes, lekker én gezond als hapje tussendoor als het warm is of als dessert. Heerlijk, en er komt geen ijs aan te pas. Puur hardgevroren meloen uit de diepvries, deze meloenijsjes. Zeer aan te bevelen! Ook kinderen zijn er gek op. Doordat er zoveel verschillende soorten meloen zijn, die ieder hun eigen kleur hebben, zijn deze meloenijsjes ook visueel heel aantrekkelijk als u combinaties maakt. Met de hoeveelheden in dit recept kunt u ongeveer 12 meloenijsjes maken. De kans dat u meer dan 1 per dag wilt, is echter vrij groot.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
halve honingmeloen
halve cantaloupemeloen
kwart watermeloen
2 eetlepel suiker
50 ml citroensap
water
muntblaadjes (optioneel)
BEREIDING
 
 • Vermeng het citroensap en de suiker met wat water en roer totdat de suiker is opgelost.
 • Haal de pitten uit de meloen en steek er met een lepeltje bolletjes uit of snijd dobbelsteentjes. Houd daarbij rekening met de breedte van de stokjes die u gaat gebruiken om te voorkomen dat de blokjes of bolletje breken als u ze op de stokjes ‘rijgt’.
 • Leg de blokjes of bolletjes te marineren in het suikermengsel en zorg ervoor dat ieder stukje door de suikeroplossing is gegaan. Voorzichtig omscheppen.
 • Prik de bolletjes, afwisselend van kleur, op stokjes.
 • Leg ze op een stevige ondergrond (karton, plastic dienblad of rooster) dat in de diepvries past en niet kapot kan vriezen.
 • Laat de stokjes minimaal 4 uur in de diepvries.
 • Smullen maar!
 • TIP
  Het ziet er het leukste uit als de stukjes meloen allemaal een andere kleur hebben.
   
  Eventueel kunt u voor de kleur- en smaakvariatie er ook nog wat muntblaadjes tussen prikken.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail