Mihoen goreng met bleekselderij en kip

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Dit keer een lekker, geurig en smakelijk Oosters gerecht met bleekselderij: Mihoen goreng met bleekselderij en kip. Ook niet te versmaden en eenvoudig klaar te maken.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
1 stronk bleekselderij
1 kleine rode peper
400 gram kipfilet
250 gram mihoen
4 eetlepels wokolie
1 pakje Mihoen-speciaal kruiden (Conimex)
BEREIDING
 
  • Meng de mihoen=kruidenmix met 1/2 dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan. Dit wordt uw marinade voor de kip.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Meng de kruidenmix met 2 eetlepels wokolie.
  • Roer de kipblokjes hier doorheen zodat alle stukjes bedekt zijn. Laat dan 10 minuten marineren.
  • Was en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  • Houd het groen (blad) apart, maar snijd wel alvast fijn.
  • Was de rode peper, snijd doormidden, verwijder de zaadjes en snipper fijn.
  • Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  • Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok de kipblokjes en de bleekselderij 7 minuten.
  • Bak vervolgens de rode peper 2 minuten mee.
  • Roer dan de overgebleven groente-kruidenmix er doorheen en wok totdat het droog begint te worden.
  • Voeg de mihoen en het selderijblad toe en wok nog 3 minuten.
  • Eet smakelijk!
  • TIP
    U kunt de peper ook weglaten en uw gasten zelf sambal naar smaak toe laten voegen.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail