Mos­sel­soep met knol­sel­de­rij en pangasiusfilet

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een mosselsoep met knolselderij en vis, dat is weer eens wat anders dan een gewoon groentesoepje. Eenvoudig klaar te maken en verrassend lekker, deze mosselsoep.
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit. Verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
halve knolselderij
6 sjalotten
3 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
1 kg mosselen
200 gram pangasiusfilet
4 eetlepels olijfolie
200 ml droge witte wijn
1 bekertje slagroom (125 ml)
BEREIDING
 
  • Was de mosselen in een zeef met koud water.
  • Gooi de mosselen weg, die al openstaan. Zij zijn niet goed.
  • Pel de sjalotten en snijd ze fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan en fruit de helft van de sjalotten zachtjes gedurende 1 minuut.
  • Voeg de mosselen toe en schep om.
  • Voeg de wijn toe en doe de deksel op de pan.
  • Stoom de mosselen ± 6 minuten op een hoog vuur, totdat ze gaar zijn en openstaan.
  • Schud de pan tussendoor een of twee keer, met het deksel erop.
  • Giet het vocht uit de pan en vang dit op in een kom.
    Van dit vocht maak je straks de soep.
  • Laat de mosselen afkoelen en haal driekwart uit de schelp.
  • Gooi alle mosselen weg, die niet openstaan.
  • Ondertussen schil en snijd je de knolselderij in kleine blokjes.
  • Verhit de rest van de olie in een grote pan en fruit de rest van de sjalotten zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Voeg de knolselderijblokjes toe.
  • Giet het mosselvocht in een maatbeker en vul de maatbeker tot 1 liter aan met water.
  • Voeg dit toe aan de knolselderij en breng de soep aan de kook.
  • Draai het vuur laag en kook de soep zachtjes gedurende 10 minuten.
  • Voeg room toe en peper en zout naar smaak.
  • Kook de soep nog even door gedurende 5 minuten.
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde, romige soep.
  • Breng nu de soep opnieuw aan de kook.
  • Snijd de pangasiusfilet in reepjes.
  • Voeg de mosselen en de reepjes vis toe.
  • Zet het vuur laag en kook de vis in 5 minuten zachtjes gaar.
  • Hak de blaadjes peterselie fijn.
  • Bestrooi de mos­sel­soep met de peterselie en serveer direct.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail