Pittige Oosterse bananensoep met kreeft

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Fruitsoep zult u waarschijnlijk niet vaak gegeten hebben, misschien wel nooit. Op deze website vindt u een aantal verrassende soeprecepten, waarbij fruit een essentieel bestanddeel is, zoals bijvoorbeeld deze Oosterse bananensoep. Pittig en verrassend, probeer hem eens.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
3 bananen
paar blaadjes peterselie (garnering)
1 blikje kreeft (± 170 gram)
40 gram margarine of boter
45 gram bloem
1 mespunt paprikapoeder
1 mespunt sambal oelek
citroensap
8 deciliter (vis)bouillon (blokje of pot)
tamari of Chinese sojasaus
2-3 theelepels cognac of droge witte wijn
zout en peper
BEREIDING
 
  • Maakt u de bouillon van een blokje, doe dit dan eerst zodat u later snel door kunt werken.
  • Smelt de boter in de soeppan en voeg paprikapoeder en dsambal toe.
  • Roer de bloem door de boter zodat een roux ontstaat. Laat de roux op laag vuur heet worden, zonder dat de roux verkleurt.
  • Pel de bananen en snijd ze in schuine plakjes.
  • Houd 4 grote plakjes apart voor de garnering en bedruppel die met wat citroensap.
  • Prak de overige stukjes tot puree.
  • Neem uit het blikje kreeft 4 mooie stukjes en houd deze apart voor de garnering.
  • Prak de rest van de kreeft in een kommetje met een vork fijn.
  • Giet de bouillon onder voortdurend roeren bij de roux.
  • Breng de soep aan de kook en blijf roeren tot er een gladde gebonden soep ontstaat.
  • Roer de bananenpuree en de fijngemaakte kreeft door de soep.
  • Laat de soep zachtjes koken.
    Proef en voeg naar smaak peper, zout, tamari en cognac toe.
  • Schep de soep in 4 – lefst goed voorverwarmde – koppen of borden.
  • Garneer met de apart gehouden plakjes banaan, wat peterselie en een stukje kreeft.
  • Eet smakelijk.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail