Oosterse bleekselderijsoep met kip en kokos

Bleekselderij is het hele jaar door verkrijgbaar. Supergezond en het past eigenlijk in ieder gerecht door zijn lekkere frisse smaak. U kunt het rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en in de soep natuurlijk. Zowel het bladgroen als de stengels als de voet zijn eetbaar, dus u kunt de bleekselderij optimaal gebruiken voor uw gerechten.
 
Een lekker soepje, wie zegt daar nu nee tegen? Altijd lekker! Als voorgerecht, als tussendoortje of als warme lunch. Deze Oosterse bleekselderijsoep met kip en kokos is geen alledaags soepje. Het kost misschien iets meer tijd om te maken dan andere soepen, maar dan heeft u ook iets lekkers en bijzonders om voor te zetten aan uw gasten. Toch maar een keer proberen dus, deze Oosterse bleekselderijsoep met kip en kokos.
 
Eet u de bleekselderij rauw in een salade, ga dan uit van 100 gram per persoon. Kookt, roerbakt of wokt u de bleekselderij, reken dan ongeveer 200 gram per persoon, tenzij u ook nog andere groenten toevoegt natuurlijk.
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
3 stengels bleekselderij
100 gram peultjes
stukje verse gember, ± 3 cm
1 rode ui
1 rode peper
2 eetlepels verse basilicum
2 teentjes knoflook
150 gram gerookte kipfilets
700 milliliter kippenbouillon (blokje of pot)
400 ml kokosmelk (blikje)
3 eetlepels zonnebloemolie
BEREIDING
 
  • Gebruikt u een bouillonblokje, maak dan eerst de bouillon en houd warm op een laag vuurtje.
  • Was de peultjes en verwijder de uiteinden.
  • Was de bleekselderij, verwijder de draadjes met een dunschiller en snijd in boogjes.
  • Schil de gember en hak fijn.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
  • Pluk blaadjes basilicum, was en hak fijn.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Snijd de gerookte kipfilet in kleine reepjes.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, rode peper en knoflook 2-3 minuten.
  • Giet bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Schep de bleekselderij en peultjes er doorheen en kook zachtjes gedurende 3-4 minuten.
  • Verdeel de reepjes kipfilet over kommen of borden.
  • Schep de soep erop en bestrooi met de fijngehakte basilicum.
  • Eet smakelijk!
  • TIPS
    Vervang de basilicum eens door koriander.
    Met gebakken kipfilet in plaats van gerookte kip smaakt de soep heel anders. Ook de moeite van het proberen waard.
    Voeg ook eens zoete aardappel of pompoen toe.

Terug naar BLEEKSELDERIJrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail