Oosterse broccolisoep met kip en champignons

Met de groene held broccoli kunt u allerlei heerlijke en supergezonde gerechten maken: voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes.
Een heerlijke lichte maaltijdsoep, deze Oosterse broccolisoep met kip en champignons. Lekker voor de lunch of als tussendoortje. Omdat de mie apart wordt klaargemaakt, kunt u heel goed wat extra maken en dat in koelkast of vriezer bewaren, zodat u de volgende keer alleen nog maar wat mie hoeft te koken en uw Oosterse broccolisoep alleen nog maar op hoeft te warmen om in een mum van tijd een lekker soepje te kunnen nuttigen.

Probeer, behalve deze Oosterse broccolisoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met broccoli uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en supergezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.
En verder: u vindt op deze website van Groenteboer Marco een aantal recepten, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Durf vooral af te wijken van de recepten en zelf te experimenteren. Wie weet ontdekt u zo nieuwe combinaties, die een feestje zijn voor het oog en voor de smaakpapillen.

INGREDIËNTEN
 
500 gram broccoli
250 gram kastanjechampignons
3 bosuitjes
1 limoen
verse gember 2 cm
1 liter water
2 blokjes groentebouillon
250 gram kipfilet
125 gram Chinese mie
BEREIDING
 
  • Boen de limoen schoon en snijd in plakjes.
  • Schil de gember en snijd in plakjes.
  • De limoen en de gember moeten later verwijderd worden uit de soep. Het is daarom handig om dit samen te binden in 1 of 2 pakjes of in een klein dun zakje te doen, zodat je het er later makkelijk uit kunt vissen.
  • Snijd de broccoli in roosjes en de stengel in dunne plakjes.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de bosui in schuine stukjes van ongeveer 1 cm.
  • Breng in een soeppan 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten, de gember en de limoen.
  • Laat de bouillon nadat het water kookt, op een laag vuur 5 minuten trekken.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en voeg ze toe aan de bouillon.
  • Laat 10 minuten op laag vuur koken.
  • Voeg de laatste 3 minuten broccoli en champignons toe.
  • Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de mie uitlekken in een vergiet.
  • Verwijder nu de gember en de limoen uit de soep.
  • Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel de mie over de kommen en schep de soep erop.
  • Eet smakelijk!


ALGEMENE KOOKTIPS EN WETENSWAARDIGHEDEN
Wilt u zoveel mogelijk profiteren van al het goede dat broccoli u te bieden heeft? Stoom, kook of roerbak dan zo kort mogelijk.
Ideale kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.
Ideale roerbaktijd is maximaal 3 minuten.
In salades kan broccoli ook prima rauw gegeten worden of u blancheert de broccoli even heel kort. Gebruikt u de broccoli rauw, snijd het dan iets kleiner, dat eet wat prettiger.

En verder:
Was de broccoli vóórdat u gaat snijden of hakken, anders worden alle waardevolle vitaminen en mineralen die broccoli u te bieden heeft, met het waswater weggespoeld.

De stronk van de broccoli zit ook stampvol vitaminen en mineralen. Gooi die dus nooit weg, maar schil en snijd in dunne plakjes of blokjes.

Terug naar Broccolirecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail