Oosterse witlof met ei, sojasaus en sesamzaad

Met witlof kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, voorgerechten, bijgerechten, salades, hoofdgerechten en hapjes. Deze oosterse witlof is lekker met mihoen of eiermie. De witlofschotel heeft weer een heel ander en eigen karakter en een andere smaak dan de overige witlofrecepten. Op die manier kunt u uw gasten en uzelf blijven verrassen met deze veelzijdige groente.

Witlof kan zowel rauw, gekookt of geroerbakt gegeten worden. U kunt met witlof heerlijke combinaties maken met andere groenten, fruit, kaas, vis of vlees. U kunt er zoete, zoute, zure, bittere, hartige of echt pittig hete gerechten mee maken. U kunt er ook allerlei lekkere hapjes mee maken. Witlof is wat dat betreft een heel veelzijdige groente, waar u volop mee kunt experimenteren.

Probeer, behalve deze oosterse witlof, ook eens een aantal van onze andere recepten met witlof uit, en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met deze veelzijdige en gezonde groente. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
8 stronkjes witlof
1 eetlepel limoen- of citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie
1-2 teentjes knoflook
1 rode Spaanse peper
3 bosuitjes
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
4 hard gekookte eieren
BEREIDING
 
  • Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in de lengte in vieren.
  • Besprenkel ze met een deel van het limoen- of citroensap.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Pers de knoflook uit en bak het 1 minuut.
  • Voeg de witlof toe.
  • Roerbak de witlof 4 tot 5 minuten.
  • Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd fijn.
  • Was de bosuitjes en snijd in kleine ringetjes.
  • Voeg de rode peper en de lente-uitjes toe.
  • Schenk dan de sojasaus erbij.
  • Breng op smaak met de rest van het limoen- of citroensap.
  • Snijd de gepelde eieren in parten en leg op de witlof.
  • Bestrooi de oosterse witlof voor het serveren met het geroosterde sesamzaad.
  • Serveer de witlof met mihoen of eiermie.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Witlofrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail