Pannenkoekjes van pastinaak, appel en zoete aardappel

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Pannenkoeken, wie vindt ze niet lekker? Jong en oud valt voor deze pannenkoekjes van pastinaakpuree met appel en zoete aardappel. Toch weer eens iets heel anders als pannenkoeken met stroop of poedersuiker. Ook lekker, maar dit is gezonder en zeker niet minder lekker.
De pannenkoekjes zijn lekker als lunch of tussendoortje. Kinderen vinden ze ook heerlijk als tussendoortje of na schooltijd, en het is natuurlijk veel gezonder dan welke snack of snoep dan ook. Probeer het eens.

Probeer behalve deze pannenkoekjes ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
De puree
3 pastinaken
2 zoete aardappelen
1 appel
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels citroensap

De pannenkoekjes
1 cup (250ml) zelfgemaakte puree
1 eetlepel kaneel
4 eieren
¼ cup kokosolie

BEREIDING
 
    De puree
  • Was de pastinaken en zoete aardappels en boen de schil goed schoon.
    Of schil ze, als je daar de voorkeur aan geeft.
  • Verwijder de top en de onderkant van de pastinaken en snijd in blokjes.
  • Snijd ook de zoete aardappels in blokjes.
  • Kook de pastinaken en aardappelen.
  • Was ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Doe de appel bij de groenten, als de groente zo’n 10 minuten gekookt hebben.
  • Laat nu alles nog ongeveer 5 minuten koken, totdat de groenten zacht en gaar zijn.
  • Giet af en laat het 5-10 minuten afkoelen.
  • Voeg dan de kaneel en het citroensap toe.
  • Pureer met een staaf mixer tot een gladde puree.
  • De pannenkoekjes

  • Doe alle ingrediënten in een kom.
  • Roer of mix net zolang tot je een glad beslag hebt.
  • Verhit 2 theelepels kokosolie in een koekenpan op matig vuur.
  • Schep 1 eetlepel van het beslag in de pan.
  • Herhaal dit om 4 pannenkoekjes te maken.
  • Draai ze na 1-2 minuten voorzichtig om met behulp van een spatel, ze zijn nu goudbruin aan de onderkant.
  • Bak de pannenkoekjes nu nog 1 à 2 minuten aan de andere zijde, totdat ook die goudbruin zijn.
  • Herhaal de stappen tot het beslag op is.
  • Smullen maar!

 
TIP
Wil je liever geen kleine pannenkoekjes, maar een groter formaat?
Gebruik dan een juslepel om het beslag in de pan te scheppen en beweeg de pan, zodat het beslag zich over de hele bodem kan verspreiden.

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail