Pastinaak-anijscake, een heerlijk dessert

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit keer eens iets heel anders: pastinaak-anijscake. Heerlijk als dessert, eventueel in combinatie met vanilleijs of slagroomijs. Mmmm, lekker! Om je vingers bij op te eten, deze pastinaak-anijscake en niet eens moeilijk om te maken.

Probeer, behalve deze lekkere pastinaak-anijscake, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

INGREDIËNTEN
 
200 gram pastinaken
4 dadels zonder pit
6 gedroogde abrikozen (geweld)
6 eieren
100 gram boter
50 gram kokosmeel
1 eetlepel gemalen anijs
halve theelepel zout
halve theelepel baking soda
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de vorm in met roomboter.
  • Schil en rasp de pastinaken.
  • Maak met blender of staafmixer een smeuïge substantie van dadels, gewelde abrikozen en 1 ei.
  • Voeg de overige eieren, kokosmeel, anijs, zout en baking soda toe.
  • Mix dit tot een glad beslag.
  • Roer de geraspte pastinaken door het beslag.
  • Schep het beslag in de vorm.
  • Bak de pastinaak-anijscake in 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Smullen maar!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail