Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit keer eens iets heel anders: pastinaak-anijscake. Heerlijk als dessert, eventueel in combinatie met vanilleijs of slagroomijs. Mmmm, lekker! Om je vingers bij op te eten, deze pastinaak-anijscake en niet eens moeilijk om te maken.
Probeer, behalve deze lekkere pastinaak-anijscake, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.
200 gram pastinaken
4 dadels zonder pit
6 gedroogde abrikozen (geweld)
6 eieren
100 gram boter
50 gram kokosmeel
1 eetlepel gemalen anijs
halve theelepel zout
halve theelepel baking soda
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de vorm in met roomboter.
- Schil en rasp de pastinaken.
- Maak met blender of staafmixer een smeuïge substantie van dadels, gewelde abrikozen en 1 ei.
- Voeg de overige eieren, kokosmeel, anijs, zout en baking soda toe.
- Mix dit tot een glad beslag.
- Roer de geraspte pastinaken door het beslag.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak de pastinaak-anijscake in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Smullen maar!









