Pastinaak-appelsoep

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Een apart soepje, deze pastinaak-appelsoep. De toegevoegde kerrie en knoflook geven een pittig smaakje aan deze bijzondere soep. Het proberen meer dan waard.

Geen zin om zelf bouillon te maken voor deze pastinaak-appelsoep?
De biologische bouillons van De Kleinste Soepfabriek zijn een goed, erg lekker en makkelijk alternatief. Of u kiest voor biologische bouillonblokjes, ook dat kan natuurlijk. Voor beide hoeft u niet naar een andere winkel, want zowel de bouillon in potten als de biologische bouillonblokjes kunt u kopen bij Groenteboer Marco.

Probeer, behalve deze pastinaak-appelsoep, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

INGREDIËNTEN
 
500 gram pastinaak
1 zure appel
1 appel (optioneel, garnering)
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
500 ml plantaardige bouillon
olie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes.
  • Pel de ui en snijd in fijne snippers.
  • Pel de knoflook en hak fijn.
  • Schil de zure appel en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een grote pan.
  • Bak hierin de ui glazig (ongeveer 5-7 minuten).
  • Voeg knoflook en kerriepoeder toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de pastinaak toe en roerbak alles nog een paar minuten tot de pastinaak begint te verkleuren.
  • Voeg de appel en de bouillon toe.
  • Laat alles in ± 20 minuten op een laag vuur gaar worden en roer nu en dan om.
  • Laat even afkoelen en pureer het daarna met een staafmixer.
  • Giet alles door een zeef
  • Verwarm de soep nog even (niet koken).
  • Maak de soep af op smaak met zout en peper en eventueel nog wat kerriepoeder.
  • Schep de pastinaak-appelsoep in kommen en borden en garneer met wat schijfjes appel. Het oog wil tenslotte ook wat en dat ziet er prachtig uit.
  • Eet smakelijk

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail