Pastinaak-bloemkoolsoep met mosterd

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Weer zo’n lekker, bijzonder soepje. In deze pastinaak-bloemkoolsoep met mosterd worden groenten en smaken gecombineerd, waar je zelf waarschijnlijk nooit op zou komen. En het resultaat is een heerlijk soepje.

Probeer, behalve deze pastinaak-bloemkoolsoep met mosterd, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
1 flinke pastinaak (of 2 kleinere)
1 kleine bloemkool
5-8 teentjes knoflook (in schil)
2 blokjes uienbouillon
1 liter kokend water
1 eetlepel mosterd
1 theelepel zwarte peper
olijfolie
zout
pompoenpitten
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pastinaak en snijd deze in 5 cm lange stukken van ongeveer een cm breed.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes/stukjes.
  • Verdeel pastinaak, bloemkool en knoflooktenen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout.
  • Hussel goed door elkaar.
  • Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven. Keer alles na 15 minuten om.
  • Verhit wat olie in een soeppan en doe hierin de pastinaak en de bloemkool.
  • De knoflookteentjes knijp je uit boven de pan.
  • Voeg kokend water en bouillonblokjes toe en roer alles goed om.
  • Pureer de pastinaak-bloemkoolsoep met staafmixer of blender.
  • Maak de soep af op smaak met 1 eetlepel mosterd en zwarte peper.
  • Nadat de pastinaak-bloemkoolsoep opgeschept is, strooi je er wat pompoenpitten overheen.
  • Eet smakelijk

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail