Pastinaak-dadelsalade met munt

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Met deze pastinaak-dadelsalade met munt serveert u opnieuw een bijzondere, niet alledaagse salade. De combinatie met dadel en munt is heel gebruikelijk in de Arabische cultuur en wordt ook hier steeds gewoner. Leuk om te zien hoe culturen elkaar kunnen verrijken, ook in de eetcultuur.

Probeer, behalve deze pastinaak-dadelsalade met munt, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

INGREDIËNTEN
 
2 pastinaken
flinke hand dadels
2 eetlepels verse munt
1 citroen
150 gr Griekse yoghurt
4 theelepels honing
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Was en schil de pastinaken.
  • Rasp de pastinaken en doe in een kom.
  • Ontpit de dadels en snijd in grove stukken.
  • Was de munt, ris de blaadjes van de takjes en hak in snippers.
  • Schep de dadels en de munt door de pastinaak.
  • Pers een citroen uit voor de dressing.
  • Meng de helft van het citroensap door de Griekse yoghurt.
  • Voeg honing en olijfolie toe aan de yoghurt.
  • Even proeven en voeg zo nodig nog wat citroensap toe.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Schep de salade goed om, zodat de dressing goed verdeeld wordt.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail