Pastinaak-lenteui beignets

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Weer zo’n lekker bijgerecht of tussendoortje voor de hartige trek. Pastinaak-lenteui beignets zijn eenvoudig en snel klaar te maken en erg lekker.

Probeer, behalve deze pastinaak-lenteui beignets, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
4 cups geschilde en geraspte pastinaak
1 cup heel fijngehakte lenteuitjes
½ cup bloem
2 theelepels olie
olie om in te bakken
zout en peper
water
BEREIDING
 
  • Schil en rasp de pastinaak.
  • Was en snijd de lenteuitjes heel fijn. Verwijder zo nodig de minder mooie, soms wat dorre uiteinden.
  • In een grote kom meng je de geraspte pastinaak met de fijngesneden lenteuitjes.
  • Voeg bloem, olie, zout en peper toe en meng alles goed.
  • Voeg beetje bij beetje water toe, totdat het mengsel goed aan elkaar blijft plakken.
  • In een koekenpan of wok verhit je een laagje olie op middelhoog vuur.
  • Wanneer de olie heet genoeg is, maak je met 2 eetlepels van het mengsel een plat “koekje”.
  • Bak deze koekjes ± 3 minuten aan beide kanten, totdat de koekjes mooi bruin zijn.
  • Leg daarna de pastinaak-lenteui beignets op keukenpapier, zodat het overtollig vet opgenomen kan worden door het papier.
  • Eet smakelijk

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail