Pastinaak-preisoep met winterwortel,ui en aardappel

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, bijvoorbeeld deze pastinaak-preisoep. Altijd lekker een soepje. Voor de lunch, als voorgerecht bij de hoofdmaaltijd of als tussendoortje. Een lekker soepje is nooit verkeerd en snel gemaakt. Het schillen en schoonmaken van de groenten is het meeste werk bij deze pastinaak-preisoep. Verder stelt het niet veel voor, het gasfornuis doet het meeste werk voor u.

Geeft u de voorkeur aan biologische groenten en/of bouillonblokjes? Geen probleem! Alles is te koop bij Groenteboer Marco.

Probeer behalve deze pastinaak-preisoep ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
2 liter water
2 stevige pastinaken
2 prei (witte/lichtgroene gedeelte)
2 middelgrote winterwortels
2 stevige aardappels
1 stevige ui
2 blokjes groentenbouillon
peper en zout
100 ml room
braadboter
BEREIDING
 
  • Schil en snijd de pastinaken, wortels, uien en aardappels in gelijke blokken, zodat alles gelijktijdig gaar is.
  • Snijd de prei in ringen.
  • Doe wat braadboter in een pan en roerbak de groenten kort.
  • Voeg dan de 2 liter water toe, breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
  • Voeg de blokjes groentenbouillon toe.
  • Laat 15-20 minuten zacht pruttelen.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Is de soep te dik, voeg dan nog wat water of bouillon toe.
  • Voeg de room toe.
  • Breng de pastinaak-preisoep op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail