Pastinaak-venkelsalade met appel en walnoot

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Met deze pastinaak-venkelsalade zult u zeker scoren bij uw gasten, een niet alledaagse, lekkere en frisse salade met een vleugje anijssmaak.

Probeer, behalve deze bijzondere pastinaak-venkelsalade, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

INGREDIËNTEN
 
1 stevige venkelknol (het liefst) met blaadjes
2 middelgrote pastinaken (ongeveer 400 gram)
1 biologische appel
1 eetlepel olijfolie
hand walnoten
3 eetlepels olijf- of notenolie
1 kleine eetlepel appelciderazijn (of witte balsamico of citroensap)
(zee)zout en zwarte peper
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het blad en de dunnere stengels van de venkelknol en leg die opzij.
  • Snijd de venkelknol in kleine stukken.
  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  • Doe de venkel en de pastinaak in een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
  • Plaats de groenten ongeveer 30 minuten in de oven tot ze knapperig en gaar zijn.
  • Doe de olijfolie, appelazijn, peper en zout in een kommetje.
  • Roer goed door elkaar.
  • Zet opzij zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  • Was het venkelblad en de -stengels en snijd het fijn.
  • Wanneer de groenten uit de oven klaar zijn, schept u ze in een grote schaal.
  • Laat een paar minuten afkoelen.
  • Snijd intussen de appel in dunne schijfjes.
  • Meng de venkel en pastinaak met het loof, de appel en stukjes walnoot.
  • Roer tenslotte de dressing door de salade.
  • Dien de pastinaak-venkelsalade lauwwarm op.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail