Pastinaak-winterposteleinsalade

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Deze pastinaak-winterposteleinsalade is in feite een combinatie van twee salades, die tegelijkertijd geserveerd en genuttigd worden. Een winterposteleinsalade met een geheel eigen dressing en een pastinaaksalade met een dressing van yoghurt en pecannoten. Juist de smaakcombinatie die ontstaat doordat deze twee salades worden samengevoegd in één salade, maakt deze pastinaak-winterposteleinsalade zo bijzonder.

Probeer, behalve deze pastinaak-winterposteleinsalade, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden. Of beter gezegd, u wordt vanzelf een topkok met onze recepten.

INGREDIËNTEN
 
De salades
300 gram pastinaken
50 gram winterpostelein
bosje bladpeterselie
halve citroen
125 ml volle yoghurt
1 eetlepel gembersiroop
peper en zout
35 gram pecannoten, ongezouten
2 eetlepels dressing

De winterposteleindressing
scheut olijfolie
scheut zonnebloemolie
scheutje appelazijn
scheutje appeldiksap
gedroogde tomaat op olie
peterselie
1 teentje knoflook
peper en zout

BEREIDING
 
    De pastinaaksalade
  • Schil de pastinaak en rasp hem grof.
  • Rasp de schil van een halve citroen.
  • Pers een halve citroen uit.
  • Meng yoghurt, citroensap, citroenrasp, gembersiroop en de grofgehakte peterselie in een apart kommetje.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Schep deze yoghurtdressing door de pastinaak.
  • Dek de kom af en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Hak de pecannoten grof en meng ze vlak voor het opdienen door de pastinaaksalade.
  •  
    De winterposteleindressing

  • Giet alle vloeibare ingrediënten bij elkaar in een kommetje en meng het.
  • Pureer in een blender de vaste ingrediënten tot een fijne puree.
  • Voeg de olie toe aan de puree en blender dit nog even.
  • Proef en maak op smaak met peper en zout.
  •  
    De winterposteleinsalade

  • Was de winterpostelein en slinger hem droog in de slacentrifuge.
  • Giet de dressing over de winterpostelein.
  • Hussel de winterpostelein door elkaar, zodat de dressing goed opgenomen wordt.
  •  
    De pastinaak-winterposteleinsalade

  • Leg de winterposteleinsalade op een bord.
  • Daar bovenop leg je de pastinaaksalade.
  • Garneer de pastinaak-winterposteleinsalade met wat peterselieblad.

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail