Pastinaak-wortelsalade met zalm

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Heeft u geen zin in een volledig warm diner, maar heeft u bijvoorbeeld meer zin in een hele lekkere broodmaaltijd als diner? Dan is deze snelle, maar o zo lekkere pastinaak-wortelsalade met zalm echt iets voor u. Een lekker recept en simpel klaar te maken. De pastinaak-wortelsalade is uiteraard ook heel lekker als u uitgebreid wilt lunchen.
Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
1 pastinaak
300 gram winterwortel
1 krop sla
2 rode uien
60 gram bakje walnoten
2 avocado’s
2 limoenen
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels olijfolie
15 gram munt
300 gram zalmfilet
1 lekker brood
BEREIDING
 
  • Schil en snijd wortel en pastinaak in plakken van 1 cm.
  • ook in water met zout in 5 minuten beetgaar.
  • Giet af en spoel met koud stromend water. Laat daarna goed uitlekken.
  • Scheur de slablaadjes in kleine stukjes.
  • Was de sla in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken.
  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Breek of hak de walnoten in grove stukken.
  • Meng de sla met de wortel, de pastinaak, de ui en de walnoten en verdeel over een schaal.
  • Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pitten.
  • Schil de helften en snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Rasp de schil van de limoenen en pers de limoenen uit.
  • Sprenkel het sap van 1 limoen over de avocado.
  • Doe de rest van het limoensap en het raspsel met de mayonaise, 2 eetlepels olie, munt, peper en een snufje zout in een bakje.
  • Pureer dit met de staafmixer tot een gladde dressing.
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met wat olie.
  • Verhit de grill- of koekenpanpan en bak de zalm in 4 minuten bijna gaar.
  • Draai de zalm na 2 minuten om.
  • Verdeel de dressing over de pastinaak-wortelsalade.
  • Breek de zalm in stukken en verdeel met de avocado over de pastinaak-wortelsalade.
  • Serveer met echt goed en lekker brood.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail