Pastinaakchips uit de oven

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Wat dacht u van een gezonde snack? Pastinaakchips zijn in een handomdraai klaar, lekker en nog gezond bovendien. De chips worden in de oven bereid en zijn dus ook niet heel vet, bovendien gebruikt u natuurlijk gezonde olie. Dat is weer eens wat anders als zakken vol kleur-, geur- en smaakstoffen, stampvol verkeerd vet. Zelfs kinderen vinden ze lekker. Uitproberen dus!

Probeer behalve deze pastinaakchips ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
pastinaak
olie
zout
paprikapoeder of/en chilipoeder

TIP
U kunt natuurlijk ook zoete chips maken of andere kruiden gebruiken om smaakvariatie te creëren. Leuk om mee te experimenteren.
Een variatie aan pastinaakchips is ook leuk als snack voor feestjes en partijtjes, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Schil de pastinaak en snijd in zo dun mogelijke plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
  • Haal de plakjes door de olijfolie en laat overtollige olie eraf glijden.
  • Leg op een bakplaat.
  • Bestrooi de plakjes met wat zout en paprika poeder of chilipoeder.
  • Bak de pastinaak 25 minuten in de oven.
  • Leg de pastinaakchips op keukenpapier om af te laten koelen.
  • Snack ze!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail