Pastinaakfrietjes met cashewnotensaus

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Frietjes van groenten zijn voor een grote groep mensen al lang niet heel bijzonder meer, ze zijn opgenomen in het menu. Deze pastinaakfrietjes in combinatie met een saus op basis van cashewnoten en amandelmelk is, in vergelijking met andere groentenfrietjes, door de smaakcombinatie toch weer echt iets bijzonders. Probeer het eens uit.

Probeer behalve deze pastinaakfrietjes ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
De pastinaakfrietjes
3 grote pastinaken
2 eetlepels verse peterselie
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel paprikapoeder
zout

De saus
200 gram cashewnoten
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels amandelmelk
zout

BEREIDING
 
    De pastinaakfrietjes
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de pastinaak en snijd ze tot frietjes. Zorg ervoor dat de frietjes ongeveer even dik zijn, i.v.m. het gelijktijdig garen.
  • Meng de pastinaakfrietjes met de kokosolie, paprika en het zout.
  • Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Bak de pastinaakfrietjes 25 minuten.
  • Haal de frietjes uit de oven en schud ze om.
  • Zet de oven nu op 260 graden en wacht tot de oven op temperatuur is.
  • Bak de frietjes nog 10 minuten tot ze mooi krokant zijn geworden.
  • Houd goed in de gaten dat ze niet verbranden.
  • De saus

  • Week de cashewnoten van tevoren 4 – 5 uur in water.
  • Doe cashewnoten, citroensap, zout en amandelmelk in de blender of gebruik de staafmixer.
  • Mix tot het een zachte crème-achtige substantie is geworden.
  • Voeg eventueel nog wat amandelmelk, citroensap en zout toe om een mooie gladde substantie te krijgen.
  • Smullen maar!

 
TIP
De pastinaakfrietjes met cashewnotensaus zijn lekker als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd met vis, vlees of gevogelte of bij een vegetarische maaltijd natuurlijk.

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail