Pastinaakpancakes

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit keer een lekker tussendoortje, lunch of voorgerecht.
Pancakes, wie houdt daar niet van? Maar niet zo maar pannenkoekjes natuurlijk, we maken er wat bijzonders van met deze hartige pastinaakpancakes. Ze zijn zo lekker, dat de kans groot is dat u moet gaan voor een tweede ronde pastinaakpancakes.
Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
60 gram boter
2 eieren
250 ml karnemelk
125 gram zelfrijzend bakmeel
zout en peper
1 pastinaak
crème fraîche of mascarpone
BEREIDING
 
  • Smelt de helft van de boter.
  • Splits de eieren.
  • Klop in een kom de dooiers los met de karnemelk.
  • Voeg al kloppend het zelfrijzend bakmeel, snufje zout en gesmolten boter toe.
  • Klop het eiwit stijf en voeg dit toe aan het beslag.
  • Schep het geheel om. Niet te lang en NIET roeren, anders verdwijnt de lucht uit het eiwit.
  • Verhit de boter in de pan.
  • Doe er een juslepel beslag in.
  • Bak de pancake tot de bovenkant bubbelt en de onderkant bruin is.
  • Nu omdraaien en de andere kant bakken.
  • Doe dit tot het beslag op is.
  • Houdt de gebakken pancakes ondertussen warm tussen twee borden.
  • Schil en rasp ondertussen de pastinaak.
  • Meng de pastinaak met crème fraîche of mascarpone.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pancakes over de borden.
  • Schep nu het pastinaakmengsel er op.
  • En klaar zijn de pastinaakpancakes.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail