Pastinaakpasteitjes met gehakt

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Wat dacht u van deze lekkere pastinaakpasteitjes? Eenvoudig klaar te maken, in een mum van tijd gemaakt en een kind kan de was doen. En u heeft iets bijzonder, want deze pastinaakpasteitjes zijn zeker geen alledaags hapje. Heerlijk als borrelhapje, voorgerecht of bijgerecht en leuk op een feestje.

Wilt u liever vegetarisch? Geen probleem!
Gebruik dan rul gehakt van De Vegetarische Slager in de pastinaakpasteitjes. Net zo lekker! Groenteboer Marco heeft alle producten van De Vegetarische Slager op voorraad.
Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
200 gram pastinaken
1 ui
10 gram selderij
300 gram rundergehakt
2 eetlepels worcestershiresauce
2 theelepels milde paprikapoeder
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Schil de pastinaak en rasp grof.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de selderij fijn.
  • Meng het gehakt in een kom met pastinaak, ui, selderij, worcestershiresauce en paprikapoeder.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af.
  • Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes.
  • Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schulppatroon in de rand.
  • Leg de pastinaakpasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop het ei los.
  • Bestrijk de pastinaakpasteitjes met het losgeklopte ei.
  • Bak de pastinaakpasteitjes in de oven in 25 min. goudbruin en gaar.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail