Pastinaak, recepten van Groenteboer Marco

Wist u dat pastinaak…

 

  • behoort bij de ‘vergeten’ groenten
  • al minstens 2000 jaar geteeld wordt
  • als basis werd gebruikt voor de stamppot bij het Leidens ontzet (1574)
  • pas veel later in de geschiedenis vervangen is door aardappel
  • rijk is aan vitaminen B, C en K
  • rijk is aan de mineralen fosfor, calcium, natrium en kalium
  • rijk is aan vezels
  • caloriearm is
  • rijk is aan vitamine B, C, E en K
  • veel calcium, kalium, ijzer en foliumzuur bevat
  • goed is bij maag- en darmklachten
  • goed is voor uw bloeddruk
  • goed is voor uw nieren
  • goed is voor uw hart
  • goed is voor uw botten
  • goed is voor uw gewrichten
  • goed is voor uw darmen
  • goed is voor uw hersenen
  • helpt obesitas te bestrijden
  • helpt cellulitis te bestrijden
  • een sterke anti-oxidant is
  • zowel rauw, gekookt, gewokt als gegrild gegeten kan worden

 

TIPS

Bestemd voor alle vegetariërs en mensen die minder (vaak) vlees willen eten
In alle recepten met pastinaak kunt u het vlees vervangen door de vleesvervangers van De Vegetarische Slager.
 
Groenteboer Marco heeft alle Vegetarische Slagerproducten op voorraad!

Geen zin om zelf bouillon te maken en/of geeft u de voorkeur aan biologische bouillon?
Gebruik dan in deze recepten met pastinaak de kant-en-klare biologische bouillon van De kleinste Soepfabriek of gebruik biologische bouillonblokjes.
 
Beiden zijn óók verkrijgbaar bij Groenteboer Marco.

pastinaak
 

Hapjes en tussendoortjes

Bijgerechten

Soepen

Salades

Hoofdgerechten

Taarten

PASTINAAK TIPS
Hoe kiest u een goede pastinaak?
De pastinaak moet stevig zijn, mooie crèmewit en van gemiddelde grootte. Als hij te klein is, droogt hij te snel uit. Is hij te groot, dan is de kans groot dat hij te vezelig is.
 
Hoe bewaart u pastinaak?
Pastinaak bewaart u in zijn geheel, in een geperforeerde zak met een vel keukenpapier. De pastinaak kan dan 4 weken bewaard worden in de groentenbak van uw koelkast.
Invriezen kan ook heel goed. Blancheer de pastinaak 5 minuten in kokend water, giet af en droog goed af. Nadat de pastinaak afgekoeld is, doet u hem in een diepvrieszak.

Naar boven

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail