Pastinaakrijst met Oosterse gehaktballetjes

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Wat dacht u van dit lekkere diner? Pastinaakrijst met Oosterse gehaktballetjes is eenvoudig klaar te maken. En u heeft iets bijzonders op tafel, want pastinaakrijst is zeker geen alledaagse kost.

Wilt u liever vegetarisch? Geen probleem!
Gebruik dan rul gehakt van De Vegetarische Slager voor de gehaktballetjes. Net zo lekker! Groenteboer Marco heeft alle producten van De Vegetarische Slager op voorraad.
Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
400 gram pastinaken
1 kleine ui
2 sneetjes witbrood
50 ml volle melk
500 gram rundergehakt
1 theelepel zout
½ eetlepel Franse mosterd
½ theelepel kerriepoeder
1 ei
½ theelepel paprikapoeder
200 gram gele rijst
2 eetlepels zonnebloemolie
175 ml satésaus met cayennepeper (potje)
1 eetlepel rozijnen
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de korstjes van het brood.
  • Schenk de melk in een diep bord.
  • Haal beide sneetjes brood door de melk en laat weken in het bord.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg zout, de mosterd, kerriepoeder, ei en paprikapoeder toe.
  • Knijp het brood uit en meng door het gehakt.
  • Snipper de ui heel fijn en meng door het gehakt.
  • Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een flinke walnoot.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de balletjes erop.
  • Bak de gehaktballetjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de pastinaak 5 minuten.
  • Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg ondertussen de rijst en rozijnen toe aan de pastinaak en roerbak 2 minuten.
  • Serveer de pastinaakrijst met de balletjes en de satésaus.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail