Pastinaaksoep met ei en kastanjechampignons

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit is een bijzonder soepje, deze pastinaaksoep met ei en champignons. En het oogt ook zo mooi en ruikt zo lekker deze pastinaaksoep. Het genot van eten bestaat tenslotte voor zeker 50% uit kijken en ruiken, en daar voldoet deze pastinaaksoep wat mij betreft geheel aan.

Probeer ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
400 gram pastinaken
2 sjalotten
2 tenen knoflook (heel)
250 gram kastanjechampignons
4 eetlepels olijfolie
1½ liter groentebouillon (vers of van tablet)
4 eieren
1 theelepe gedroogde dille
125 gram crème fraîche
 
Geen zin om zelf bouillon te maken voor deze pastinaaksoep?
De biologische bouillons van De Kleinste Soepfabriek zijn een goed, erg lekker en makkelijk alternatief. Of u kiest voor biologische bouillonblokjes, ook dat kan natuurlijk. Voor beide hoeft u niet naar een andere winkel, want zowel bouillon in potten als de biologische bouillonblokjes kunt u kopen bij Groenteboer Marco.
BEREIDING
 
  • Schil de pastinaak en snijd in stukjes.
  • Snipper de sjalotten.
  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot en de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de pastinaak toe en bak 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  • Kook ondertussen de eieren in 6.5 minuten bijna hard.
  • Laat schrikken met koud water en pel de eieren.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee.
  • Roer ondertussen de dille door de crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper.
  • Pureer de pastinaaksoep met de staafmixer.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pastinaaksoep over kommen of borden.
  • Halveer de eieren en leg deze in de pastinaaksoep.
  • Verdeel de champignons over de borden.
  • Schep op iedere portie pastinaaksoep wat crème fraîche.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail