Pastinaaktaart met ansjovis en kaas

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. U eet uw vingers op bij deze lekkere, hartige pastinaaktaart met ansjovis en kaas. Mmm, heerlijk als lunch, als tussendoortje of als borrelhapje. De pastinaaktaart met ansjovis is zowel koud als warm lekker.
Ook goed voor feestjes en partijen, als de drank (te) rijkelijk vloeit. Dan zorgt deze pastinaaktaart met ansjovis en kaas voor een stevige en gezonde bodem. Probeer het eens uit, zou ik zeggen. Ook zeer aan te bevelen zonder alcohol, dan proef je de smaken van de pastinaak, de ansjovis en de kaas nog veel beter.

Probeer, behalve deze pastinaaktaart met ansjovis en kaas, ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
1 kleine ui
250 gram pastinaak
10 ansjovisfiletjes
100 gram geraspte harde geitenkaas
4 eetlepels oude kaas
1 dl water
2 eieren
100 gram kwark
6 plakjes bladerdeeg
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
zout en peper
BEREIDING
 
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Schil de pastinaak en snijd in niet al te grote blokjes.
  • Verwarm de olie in een braadpan en bak het uitje glazig.
  • Voeg het water toe en de blokjes pastinaak.
  • Laat de groente in 10 minuten beetgaar stoven (voeg eventueel nog wat water toe).
  • Roer ondertussen in een grote kom de eieren los met de kwark.
  • Voeg de geraspte geitenkaas toe en meng goed.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap, waarmee u de quichevorm of springvorm ruim kunt bekleden.
  • Vet de quichevorm in met het klontje boter en bedek met het bladerdeeg.
  • Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • Snijd eventueel overhangend deeg af met een scherp mesje.
  • Laat het pastinaakmengsel een beetje afkoelen en roer het door het eimengsel.
  • Giet dit geheel in de quichevorm.
  • Bestrooi de vulling met de geraspte oude kaas.
  • Leg de ansjovisjes in een mooie waaiervorm bovenop de pastinaaktaart.
  • Bak deze hartige pastinaaktaart in ongeveer drie kwartier gaar en goudbruin.
  • Geniet er van!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail