Peren-bleekselderijsoep met rozemarijn

Fruit wordt meestal uit het handje gegeten, bewerkt of onbewerkt als dessert genuttigd of in (zoete) taarten gebruikt. Heerlijk natuurlijk en ook heel gezond, maar er is zoveel meer mogelijk met fruit, zeker in combinatie met groenten. Op deze website zult u bijna alleen maar fruitrecepten aantreffen waarbij fruit gebruikt wordt in combinatie met groenten. Voor het overige, raadpleeg internet.
Fruitsoep zult u waarschijnlijk niet vaak gegeten hebben, misschien wel nooit. Op deze website vindt u een aantal verrassende soeprecepten, waarbij fruit een essentieel bestanddeel is. Deze peren-bleekselderijsoep heeft een ongebruikelijke combinatie van ingrediënten, is simpel te maken en verrassend lekker.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
8 handperen
6 stengels bleekselderij
3 flinke uien
1½ liter kippenbouillon (blokjes of pot)
2 takjes rozemarijn
1½ dl crème fraîche
peper en zout
olijfolie
BEREIDING
 
  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Was en schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • Was en snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Pel de uien en hak grof.
  • Neem een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie.
  • Doe uien, bleekselderij en peren in de ovenschaal en plaats deze 45 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de bouillon.
  • Voeg de peren, uien en bleekselderij toe aan de bouillon en breng aan de kook.
  • Laat het geheel even op laag vuur doorkoken.
  • Pureer daarna de soep met een staafmixer.
  • Maak af op smaak met peper en zout.
  • Hak de rozemarijn fijn en meng deze met de crème fraiche.
  • Verwarm de soep opnieuw en lepel de crème fraîche op de soep (of doe dit op de borden).
  • Verdeel de soep over borden of kommen en garneer met kleine takjes rozemarijn.
  • Eet smakelijk.
  • TIP
    Heerlijk met een stukje stokbrood met knoflookboter.

Terug naar FRUITrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail