Pittige groentepatat van knolselderij en courgette

Met de ‘vergeten’ groente knolselderij kun je allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken, o.a. deze pittige groentepatat van knolselderij en courgette. Het ‘geheim’ waardoor deze pittige groentepatat zo lekker is, is de marinade. Dat is weer eens wat anders dan die gewone, alledaagse patatten. Veel smakelijker en er komt nauwelijks vet aan te pas bij deze pittige groentepatat. Supergezond dus en heel lekker bovendien!
Probeer ook eens een aantal van onze andere knolselderijrecepten uit en verras uzelf en uw gasten met niet-alledaagse, maar o zo lekkere knolselderijgerechten.
U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen maken.

INGREDIËNTEN
 
Patat
1 courgette
1/2 knolselderij

Marinade
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels honing
mespuntje cayennepeper
teentje knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
mespuntje gemberwortel
mespuntje kerrie
paar druppels citroensap
scheutje water

BEREIDING
 
  • Was de courgette en snij in smalle reepjes (patatformaat).
  • Schil de halve knolselderij.
  • Snijd de knolselderij eerst in niet te dikke plakken van maximaal 1 cm.
  • Snijd vervolgens de plakken in repen van maximaal 1 cm.
  • Zorg ervoor dat de patatten ongeveer ongeveer even dik zijn, anders worden ze niet allemaal goed gaar.
  • Maak in een kom de marinade van hiernaast genoemde ingrediënten
  • Doe alle groentereepjes in de kom met marinade en schep goed om, zodat de marinade goed opgenomen wordt door alle patatten.
  • Laat de marinade ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Zet een koekenpan of wok op het vuur en doe er een beetje olijfolie (of kokosolie) in.
  • Als de olijfolie goed heet is, bak je de patatten in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Vergeet niet regelmatig om te scheppen, zodat alle patatten even gaar kunnen worden.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Knolselderijrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail