Pittige pastinaaksoep

Met de ‘vergeten’ groente pastinaak kunt u allerlei heerlijke en gezonde gerechten maken. Dit keer weer een lekker soepje, pittige pastinaaksoep.

Geen zin om zelf bouillon te maken voor deze pittige pastinaaksoep?
De biologische bouillons van De Kleinste Soepfabriek zijn een goed, erg lekker en makkelijk alternatief. Of u kiest voor biologische bouillonblokjes, ook dat kan natuurlijk. Voor beide hoeft u niet naar een andere winkel, want zowel de bouillon in potten als de biologische bouillonblokjes kunt u kopen bij Groenteboer Marco.

Probeer behalve deze pittige pastinaaksoep ook eens een aantal van onze andere recepten met pastinaak en verras uzelf en uw gasten met gerechten gemaakt met de bijna vergeten, maar lekkere en gezonde pastinaak. U hoeft zeker geen topkok te zijn om onze gerechten te kunnen bereiden.

INGREDIËNTEN
 
400 gram pastinaak
100 gram wortel
1 zoete aardappel
1 gesnipperd uitje
3 takjes tijm
4 teentjes knoflook gehakt
½ theelepel cayennepeper
zout
½ liter bouillon
boter
BEREIDING
 
  • Schil de pastinaak en de zoete aardappel en snijd in stukjes.
  • Doe het klontje boter in een pan en fruit zachtjes de gesnipperde ui en knoflook.
  • Voeg de pastinaak en zoete aardappel toe en bak even mee.
  • Giet de bouillon erbij en laat het 40-50 minuten zachtjes koken.
  • Voeg als laatste de cayennepeper en de tijmblaadjes toe.
  • Pureer de pittige pastinaaksoep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout.
  • Schep de pittige pastinaaksoep in kommen of borden.
  • Garneer met een blaadje tijm.
  • Voeg eventueel nog een lepel crème fraîche toe.
  • Eet smakelijk!

Terug naar Pastinaakrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail