Kruidige polenta met spruiten en paddenstoelen

Hoewel spruitjes tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn, zijn september en oktober DE spruitjesmaanden. Supergezond, die spruitjes, stampvol vitamines, mineralen en vezels, en nauwelijks calorieën. Bovendien kunt u met spruitjes veel meer doen, dan u zich van vroeger thuis herinnert. Talloze variaties en een diversiteit aan smaak en allemaal lekker. Zelfs spruitjeshaters kunt u met onze recepten aan de spruitjes krijgen.
U kunt spruitjes rauw eten, koken, bakken, roerbakken, wokken, stoven, stomen. Kortom u kunt er alle kanten mee op. Het smaakt lekker bij vlees, vis, gevogelte, kaas, ei en andere groenten en ook als soep zijn spruitjes niet te versmaden.

 
Polenta wordt hier niet zoveel gegeten, terwijl het toch zo lekker kan zijn. Daarom hier een recept voor een lekkere, kruidige, herfstige polenta met spruiten en paddenstoelen. Probeer het eens, het is niet moeilijk om te maken en smaakt voortreffelijk.
 
Voor alle recepten op deze website geldt dat u geen topkok hoeft te zijn. Volg de aanwijzingen en het lukt zelfs de meest onervaren kok om heerlijke gerechten op tafel te toveren. Voor de koks met wat meer zelfvertrouwen en lef, probeer vooral van alles uit, proef vaak en regelmatig tussendoor om geen al te grote blunders te begaan en ontdek zo allerlei nieuwe combinaties

INGREDIËNTEN
 
Groenten
400 gram spruiten (100 gram per persoon)
300 gram gemengde paddenstoelen
3-4 eetlepels olijfolie
zout en peper
 
Polenta
2 koppen polenta
8 koppen groentebouillon (blokjes of pot)
6 takjes salie
1 kop geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de spruitjes schoon en verwijder het steeltje van de paddenstoelen.
  • Leg de groenten op een ovenplaat en meng met olijfolie, zout en peper naar smaak.
  • Rooster de groenten 20 minuten roosteren tot ze bruin beginnen te kleuren.
  • Snijd ondertussen de salie fijn.
  • Breng 8 koppen groentebouillon aan de kook, zet daarna het vuur laag en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de polenta toe.
  • Laat de polenta in ongeveer 3 minuten, onder constant roeren, dik worden.
  • Haal de pan van het vuur en roer de parmezaanse kaas en de salie door de polenta.
  • Maak af op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de polenta over de borden en bedek met de groenten.
  • Eet smakelijk!
  • TIP
    Als u de warme polenta in kleine kommetjes of koffiekopjes schept, dan kunt u ze voor het serveren omdraaien en heeft u een leuke presentatie van uw gerecht. U kunt natuurlijk ook een kookring gebruiken en de vorm rechtstreeks op de borden maken.

Terug naar SPRUITJESrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail