Pompoen-gierstsalade
met bloemkool en geitenkaas

INGREDIËNTEN
 
100 gram gierst
1 kleine pompoen
1 kleine bloemkool
240 gram kikkererwten
150 gram geitenkaas
handje bieslook
2 el witte balsamico azijn of wijnazijn
1 tl dijon mosterd
4 el olijfolie + extra voor de pompoen
zout en peper
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pompoen en snijd in blokjes.
  • Doe de pompoen in een ovenschaal met een een scheutje olijfolie en een snufje zout.
  • Schep even om en bak tot de blokjes pompoen goed zacht zijn geworden (± 40 min.).
  • Bereid de gierst zoals vermeld op de verpakking. Houd er rekening mee dat door de warmte de gierst straks nog door zal garen. Daarom moeten de korrels in dit stadium net gaar zijn, dus niet volledig doorkoken.
  • Snijd de de bloemkool in roosjes.
  • Bak de bloemkool in olijfolie gedurende 10-15 minuten tot de rtoosjes lichtbruin en bijna gaar zijn.
  • Daarna de schoongespoelde en uitgelekte kikkererwten toevoegen aan de bloemkool
  • Op smaak brengen en gedurende 5 minuten meebakken.
  • Doe alle ingrediënten (zodra ze gaar zijn) in een ruime kom en laat afkoelen tot lauw-warm.
  • Maak een dressing van de witte azijn, mosterd en olijfolie en roer deze door de salade.
  • Verkruimel de geitenkaas over de pompoen-gierstsalade en bestrooi met fijngesneden bieslook of peterselie.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe aan de pompoen-gierstsalade.
  •  
    TIP
    Heb je niet veel tijd? Vervang dan de gierst door couscous en blancheer de pompoen kort, om ze vervolgens mee te bakken.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail