Pompoen-kikkererwtensalade met feta

INGREDIËNTEN
 
Salade
250 gram pompoen
200 gram kastanjechampignons
2 sjalotjes
Kerstomaatjes
1 potje kikkererwten
2 theelepels gedroogde oregano
100 gram feta

Dressing
2 teentjes knoflook
1 theelepel kappertjes
2 eetlepels azijn
1 theelepel mosterd
4 eetlepels olijfolie
peper en zout

BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de pompoen en snijd in blokjes van ± 2cm.
  • Snijd grote kastanjechampignons door de helft, laat de kleine champignons heel.
  • Snijd de sjalotjes in kwarten.
  • Voeg de sjalotjes en de stukjes pompoen toe.
  • Besprenkel met wat olijfolie.
  • Breng op smaak met zout, peper en oregano.
  • Na 20 minuten

  • Voeg de kerstomaatjes toe
  • Leg de hele knoflooktenen aan de zijkant van de ovenschaal (deze zijn straks nodig voor de dressing).
  • Rooster alles nog ± 15 minuten tot dat het gaar is.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  • Haal de knoflooktenen uit de ovenschaal.
  • Voeg de kikkererwten toe.
  • Zet de oven uit, maar laat de ovendeur dicht zodat de kikkererwten nog op kunnen warmen.
  • Maak de dressing voor de pompoen-kikkererwtensalade.
  • Knijp de gare knoflooktenen uit.
  • Voeg azijn, mosterd, fijngesneden kappertjes, olie, zout en peper toe en meng dit.
  • Haal de ovenschaal uit de oven.
  • Giet de dressing over de pompoen-kikkererwtensalade en roer goed door.
  • Bestrooi de salade met feta en eventueel nog met wat verse oregano.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail