Pompoen-kokossoep uit Thailand
smakelijk en geurig

INGREDIËNTEN
 
1 eetlepel plantaardige olie
15 gr boter
1 teentje knoflook
gehakt
(vlees of Vegetarische Slager)
4 sjalotten
2 kleine verse rode spaanse pepers
1 eetlepel fijngehakt citroengras
500 ml verse kippenbouillon
(of bouillonblokjes of bouillon van de Soepfabriek)
350 ml kokosmelk
475 gram geschilde en in blokjes gesneden pompoen
1 bosje verse basilicum
BEREIDING
 
  • Verhit de olie en boter in een middelgrote sauspan op laag vuur.
  • Fruit knoflook, sjalotjes, pepers en citroengras tot het begint te geuren.
  • Roer kippenbouillon, kokosmelk en pompoen er doorheen.
  • Breng aan de kook.
  • Doorkoken op laag vuur tot de pompoen zacht wordt.
  • Daarna met staafmixer verwerken tot een gladde of een iets grovere substantie.
  • Garneren met basilicumblaadjes.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail