Pompoenbrood met bruin bier

INGREDIËNTEN
 
175 gram volkoren bloem
200 gram witte suiker
215 gram pompoenpuree
60 gram chia zaden
40 gram gehakte walnoten (eventueel)
1 theelepel baksoda
snufje kaneelpoeder
snufje zout
snufje speculaaskruiden
snufje gemalen nootmuskaat
80 ml plantaardige olie
80 ml bruin bier
60 ml water
2 grote eieren
1 eiwit
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakevorm in.
  • Meng de bloem, zout, baksoda,kaneelpoeder, speculaaskruiden en nootmuskaat in een kom en zet opzij.
  • Meng de suiker, olie, hele eieren, eiwit, bier en de pompoenpuree in een grote kom tot een gladde massa.
  • Meng de chiazaden en het water in een kleine kom.
  • Voeg chia zaadmengsel toe aan het pompoenmengsel en roer tot het een glad geheel is en goed gemengd.
  • Voeg daarna geleidelijk het bloemmengsel toe aan het pompoenmengsel.
  • Roer of mix dit tot een glad geheel.
  • Giet het beslag daarna in de cakevorm.
  • Bedek met gehakte walnoten.
  • Bak het pompoenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat het pompoenbrood ongeveer 10 minuten afkoelen in de cakevorm.
  • Haal het pompoenbrood uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail