Pompoenbrood met cranberries en walnoten

INGREDIËNTEN
 
1 theelepel plantaardige olie
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
3/4 theelepel zuiveringszout
snufje zout
140 gram bloem
250 gram pompoenpuree
150 gram bruine basterdsuiker
2 grote eieren, losgeroerd
50 gram walnoten, grofgehakt
75 gram gedroogde cranberry’s
4 eetlepels (walnoten)olie
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakevorm van ongeveer 20 cm in met 1 theelepel olie.
  • Zeef de bloem.
  • Voeg gember, kaneel, zuiveringszout en zout toe.
  • Meng in een andere kom pompoenpuree, suiker, 4 eetlepel olie, eieren en het vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Schep daarna het bloemmengsel er doorheen.
  • Voeg vervolgens walnoten en cranberry’s toe en meng dit.
  • Schep het beslag in de cakevorm.
  • Bak ongeveer 45 min. Als een breinaald of satépen er schoon uitkomt, dan is het brood klaar.
  • Laat het pompoenbrood afkoelen in de vorm.
  • Stort daarna het pompoenbrood op een rooster en laat hem verder afkoelen.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail