Stoere pompoencake met whisky

INGREDIËNTEN
 
2,5 dl plantaardige olie
1 theelepel plantaardige olie
220 gram bloem
425 gram pompoenpuree
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zuiveringszout
1 theelepel zout
2 theelepels kaneel
335 gram fijne witte suiker
4 grote eieren
4 eetlepels bourbonwhisky
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een tulbandvorm of cakevorm in met 1 theelepel olie.
  • Meng in een kleine kom bloem, bakpoeder, zuiveringszout, zout en kaneel.
  • Meng in een grote kom suiker, olie, eieren en pompoenpuree.
  • Schep het bloemmengsel vlug door het pompenmengsel en maak er een geheel van.
  • Schep de whisky er doorheen.
  • Doe het beslag in de vorm.
  • Bak de pompoencake in ongeveer 50 minuten. Even prikken met stokje, als het er droog uitkomt, is de pompoencake klaar.
  • Laat de pompoencake 15 min. in de vorm zitten om af te koelen.
  • Snijd daarna voorzichtig de pompoencake los langs de rand.
  • Stort de pompoencake op een rooster.
  • Laat verder afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail