Pompoenkoek met rozijnen

INGREDIËNTEN
 
olie om mee in te vetten
160 gr lichtbruine basterdsuiker
4 eieren, gesplitst
200 gr fijngeraspte rauwe pompoen
geraspte schil van 1/2 citroen
sap van 1/2 citroen
100 gr rozijnen
100 gr fijngemalen blanke amandelen
200 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel of naar smaak
1/2 theelepel nootmuskaat of naar smaak
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een cakeblik in met olie.
  • Bestuif het cakeblik met bloem.
  • Snij de pompoen doormidden en snij de schil weg.
  • Rasp het vruchtvlees fijn.
  • Maal de blanke amandelen heel fijn in een keukenmachine.
  • Meng de suiker en eidooiers door elkaar met een mixer tot het mengsel licht en romig is.
  • Voeg de geraspte pompoen, citroensap, citroenschil, rozijnen en gemalen amandelen toe en meng dit goed.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, zout en specerijen toe aan het beslag en meng dit alles to een mooi geheel.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Schep het eiwit zo luchtig mogelijk door het beslag.
  • Schenk het beslag in de bakvorm.
  • Bak in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de pompoenkoek uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Laat daarna verder afkoelen op een rooster.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail