INGREDIËNTEN
olie om mee in te vetten
160 gr lichtbruine basterdsuiker
4 eieren, gesplitst
200 gr fijngeraspte rauwe pompoen
geraspte schil van 1/2 citroen
sap van 1/2 citroen
100 gr rozijnen
100 gr fijngemalen blanke amandelen
200 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel of naar smaak
1/2 theelepel nootmuskaat of naar smaak
olie om mee in te vetten
160 gr lichtbruine basterdsuiker
4 eieren, gesplitst
200 gr fijngeraspte rauwe pompoen
geraspte schil van 1/2 citroen
sap van 1/2 citroen
100 gr rozijnen
100 gr fijngemalen blanke amandelen
200 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
1 theelepel kaneel of naar smaak
1/2 theelepel nootmuskaat of naar smaak
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een cakeblik in met olie.
- Bestuif het cakeblik met bloem.
- Snij de pompoen doormidden en snij de schil weg.
- Rasp het vruchtvlees fijn.
- Maal de blanke amandelen heel fijn in een keukenmachine.
- Meng de suiker en eidooiers door elkaar met een mixer tot het mengsel licht en romig is.
- Voeg de geraspte pompoen, citroensap, citroenschil, rozijnen en gemalen amandelen toe en meng dit goed.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, zout en specerijen toe aan het beslag en meng dit alles to een mooi geheel.
- Klop de eiwitten stijf.
- Schep het eiwit zo luchtig mogelijk door het beslag.
- Schenk het beslag in de bakvorm.
- Bak in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de pompoenkoek uit de oven en laat 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Laat daarna verder afkoelen op een rooster.









