INGREDIËNTEN
een halve pompoen (ongeveer 450 gram)
2 rode uitjes
1 aubergine
400-450 gram spinazie
200 gram magere kwark
75 gram geraspte boerenkaas
100 gram gerookte zalm
olijfolie
3 eetlepels bouillonpoeder
1 theelepel Vadouvan kruiden
zout
peper
een halve pompoen (ongeveer 450 gram)
2 rode uitjes
1 aubergine
400-450 gram spinazie
200 gram magere kwark
75 gram geraspte boerenkaas
100 gram gerookte zalm
olijfolie
3 eetlepels bouillonpoeder
1 theelepel Vadouvan kruiden
zout
peper
N.B. Dit is een gerecht
voor 2 – 3 personen.
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was een halve pompoen.
- Haal de pitten en de zaden eruit.
- Snijd de pompoen in kleine stukken.
- Snipper 2 rode uitjes fijn.
- Fruit de uitjes in een soeppan in wat olijfolie.
- Voeg de pompoen toe.
- Voeg 3 afgestreken eetlepels bouillonpoeder toe en 1 theelepel Vadouvan kruiden.
- Strooi wat zout over de pompoen.
- Pureer de pompoen tot puree.
- Snijd 1 aubergine in de lengte in dunne plakken.
- Strooi er zout op en leg ze een half uur in een vergiet om uit te lekken.
- Spoel de plakken af en dep ze droog.
- Kwast ze aan beide zijden in met met olijfolie met zout en peper.
- Bak ze in delen aan beide kanten in een koekenpan.
- Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
- Wok 400-450 gram spinazie in delen in een hapjespan.
- Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
- Roer 200 gram magere kwark los met 75 gram geraspte boerenkaas.
- Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie.
- Leg de helft van de aubergine hierop.
- Bedek met een laagje pompoenpuree en een laag spinazie.
- Hierop een laag kwark-kaas en 50 gram gehalveerde repen gerookte zalm.
- Herhaal dit maar leg de zalm en kwark in omgekeerde volgorde. Dus eerst de zalm en dan de kwark-kaas.
- Zet de pompoenlasagna 30 minuten in de oven.









