Pompoenlasagna met aubergine,
spinazie, kwark, boerenkaas en zalm

INGREDIËNTEN
 
een halve pompoen (ongeveer 450 gram)
2 rode uitjes
1 aubergine
400-450 gram spinazie
200 gram magere kwark
75 gram geraspte boerenkaas
100 gram gerookte zalm
olijfolie
3 eetlepels bouillonpoeder
1 theelepel Vadouvan kruiden
zout
peper

N.B. Dit is een gerecht
voor 2 – 3 personen.

BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was een halve pompoen.
  • Haal de pitten en de zaden eruit.
  • Snijd de pompoen in kleine stukken.
  • Snipper 2 rode uitjes fijn.
  • Fruit de uitjes in een soeppan in wat olijfolie.
  • Voeg de pompoen toe.
  • Voeg 3 afgestreken eetlepels bouillonpoeder toe en 1 theelepel Vadouvan kruiden.
  • Strooi wat zout over de pompoen.
  • Pureer de pompoen tot puree.
  • Snijd 1 aubergine in de lengte in dunne plakken.
  • Strooi er zout op en leg ze een half uur in een vergiet om uit te lekken.
  • Spoel de plakken af en dep ze droog.
  • Kwast ze aan beide zijden in met met olijfolie met zout en peper.
  • Bak ze in delen aan beide kanten in een koekenpan.
  • Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.
  • Wok 400-450 gram spinazie in delen in een hapjespan.
  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.
  • Roer 200 gram magere kwark los met 75 gram geraspte boerenkaas.
  • Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie.
  • Leg de helft van de aubergine hierop.
  • Bedek met een laagje pompoenpuree en een laag spinazie.
  • Hierop een laag kwark-kaas en 50 gram gehalveerde repen gerookte zalm.
  • Herhaal dit maar leg de zalm en kwark in omgekeerde volgorde. Dus eerst de zalm en dan de kwark-kaas.
  • Zet de pompoenlasagna 30 minuten in de oven.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail