Pompoenovenschotel
met ui, aubergine en peer

INGREDIËNTEN
 
1 pompoen
3 rode uien
2 aubergines
2 handperen
1/2 bakje platte peterselie
olijfolie
Ras el Hanout
zout
peper
gedroogde tijm

N.B. Ras el Hanout is een populaire specerijenmelange uit Marokko.
Ingrediënten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment.

BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Halveer 1 pompoen.
  • Verwijder de pitten en de draden en snijd de pompoen in parten.
  • Verspreid de parten over een grote bakplaat.
  • Wentel ze door wat olijfolie en strooi er wat Ras el Hanout over.
  • Snijd 3 rode uien in parten
  • Doe hetzelfde met de aubergines.
  • Meng de ui en aubergine met de pompoen op de bakplaat en hussel er nog wat olijfolie door.
  • Bestrooi met zout, peper en gedroogde tijm.
  • Schil 2 handperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in parten.
  • Verdeel de peer tussen de groenten.
  • Laat de pompoenovenschotel in ongeveer 40 minuten gaar worden in de oven.
  • Pureer ondertussen een 1/2 bakje platte peterselie met 2 eetlepels olijfolie.
  • Haal de pompoenovenschotel uit de oven en giet de peterselie-olie eroverheen.

Tip
Deze pompoenovenschotel is ook erg lekker in combinatie met zalm.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail