Pompoenpuree
geschikt voor zoete en hartige recepten

INGREDIËNTEN
 
1 pompoen
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snijd de pompoen doormidden, van boven naar beneden.
  • Verwijder zaadjes en het zachte spul eromheen.
  • Dek de open kanten af met aluminiumfolie.
  • Laat de halve pompoenen een uur garen in de oven met de opengesneden en afgedekte kant naar boven.
  • Controleer of de pompoen zacht is, zo niet laat het wat langer in de oven.
  • Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en pureer het met staafmixer of blender tot een mooie gladde pompoenpuree.

Tip
Houd je van een wat grovere pompoenpuree, pureer dan iets minder lang.
Deze pompoenpuree is goed te bewaren in de diepvries.
Omdat je er niets aan toevoegt, kun je de pompoenpuree zowel voor hartige als zoete gerechten gebruiken.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail