Pompoensalade met
quinoa en rauwe spinazie

INGREDIËNTEN
 
1 flespompoen
2 teentjes knoflook
beetje rozemarijn
200 gram verse spinazie
125 gram cherry tomaten
halve citroen
100 gram quinoa
1 of 2 groentenbouillonblokjes
3 el olijfolie
handje pecannoten
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Doe voldoende water in een pan voor de quinoa (volg gebruiksaanwijzing).
  • Voeg daar 1 of 2 groentenbouillonblokjes aan toe en breng het water aan de kook.
  • Was de quinoa af met lauwwarm water.
  • Doe de quinoa in het kokende water.
  • ± 20 min. op laag vuur doorkoken.
  • Controleer of de quinoa zacht is. Zo niet kook nog max. 5 minuten langer.
  • Als de quinoa gaar is. pan afgieten.
  • Laat de quinoa rusten in de pan.
  • Was de pompoen en halveer in de lengte.
  • Laat de schil zitten.
  • Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel.
  • Snijd beide helften in plakken van ongeveer 2 cm.
  • Meng de pompoen met olijfolie, knoflook en een beetje rozemarijn.
  • Verdeel over de bakplaat en gaar dit ± 20 min in de oven.
  • Was de spinazie.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Leg de spinazie op een bord.
  • Schep hier een paar eetlepels quinoa op.
  • Verdeel pompoen, tomaatjes en pecannoten over de quinoa.
  • Knijp een half citroentje uit over de pompoensalade.
  • Schenk een beetje olijfolie over de salade heen en je pompoensalade is klaar.

Terug naar Pompoenrecepten

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail