Pompoenschotel met knolselderij,
kastanjechampignons en shiitakes

INGREDIËNTEN
 
1 knolselderij
1 flespompoen
300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
150 gram shiitakes
rozemarijn
rode wijn
2 eieren
200 gram ricotta
Parmezaanse kaas
zout
peper
bieslook
BEREIDING
 
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil 1 knolselderij en snijd hem in stukken.
  • Kook de knol in ruim water met wat zout in 20 minuten.
  • Doe hetzelfde met de flespompoen.
  • Borstel 250 gram kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Wrijf 150 gram shiitakes schoon en scheur ze in stukken.
  • Wok de paddenstoelen met wat rozemarijn en een scheut rode wijn.
  • Wok 300 gram spinazie heel kort.
  • Giet de knolselderij af en doe terug in de pan.
  • Klop 2 eieren en 200 gram ricotta en flink wat Parmezaanse kaas door de knol.
  • Maak op smaak met zout, peper en verse bieslook en stamp er een mooie puree van.
  • Giet de pompoen af en maak er met een scheutje amandelmelk ook puree van.
  • Schep de helft van de knolselderijpuree in een grote ovenschaal.
  • Schep hierop de helft van de pompoenpuree.
  • Vervolgens de helft van de spinazie.
  • Schep de champignons erop.
  • Daarna weer de spinazie, pompoenpuree en eindig met de knolselderijpuree.
  • Strooi flink wat Parmezaanse kaas op de pompoenschotel en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Delen FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail