INGREDIËNTEN
1 knolselderij
1 flespompoen
300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
150 gram shiitakes
rozemarijn
rode wijn
2 eieren
200 gram ricotta
Parmezaanse kaas
zout
peper
bieslook
1 knolselderij
1 flespompoen
300 gram spinazie
250 gram kastanjechampignons
150 gram shiitakes
rozemarijn
rode wijn
2 eieren
200 gram ricotta
Parmezaanse kaas
zout
peper
bieslook
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil 1 knolselderij en snijd hem in stukken.
- Kook de knol in ruim water met wat zout in 20 minuten.
- Doe hetzelfde met de flespompoen.
- Borstel 250 gram kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken.
- Wrijf 150 gram shiitakes schoon en scheur ze in stukken.
- Wok de paddenstoelen met wat rozemarijn en een scheut rode wijn.
- Wok 300 gram spinazie heel kort.
- Giet de knolselderij af en doe terug in de pan.
- Klop 2 eieren en 200 gram ricotta en flink wat Parmezaanse kaas door de knol.
- Maak op smaak met zout, peper en verse bieslook en stamp er een mooie puree van.
- Giet de pompoen af en maak er met een scheutje amandelmelk ook puree van.
- Schep de helft van de knolselderijpuree in een grote ovenschaal.
- Schep hierop de helft van de pompoenpuree.
- Vervolgens de helft van de spinazie.
- Schep de champignons erop.
- Daarna weer de spinazie, pompoenpuree en eindig met de knolselderijpuree.
- Strooi flink wat Parmezaanse kaas op de pompoenschotel en zet de schaal 30 minuten in de oven.









